Door verschillende tendensen in de markt merken we op dat veel leveranciers in 2022 prijsverhogingen willen doorvoeren voor allerlei indirecte kosten.
De hoge energievraag heeft de prijs voor het leveren van energie forst opgedreven. Niet enkel de particulieren voelen dit in de portemonnee, maar ook de bedrijven. Om onze klanten te beschermen tegen de aankomende tariefverhoging, hebben we enkele maanden geleden pro- actief voor veel bedrijven nieuwe contracten afgesloten.
Naast de energiemarkt, heeft de logistieke sector ook een moeilijk jaar achter de rug. De hoge brandstofkosten en het tekort aan chauffeurs (in elke sector is er een tekort aan personeel) verplicht hen om prijsverhogingen door te voeren.
Als cruciale speler in de supply chain zorgt de prijsverhoging in de energiesector en transportsector voor een algemene prijsverhoging in veel sectoren.
Veel leveranciers willen zich nu indekken tegen de hogere energiekost en transportkost door verschillende indexeringen door te voeren.
In de afvalsector weten we dat verschillende leveranciers hun tarieven willen verhogen. Afhankelijk van de afvalstroom spreken we over een verhoging tussen 6% en 14%.
In de verpakkingswereld dreigt er een prijsverhoging van zo’n 8% tot 15% te komen voor karton.
Het is belangrijk om op tijd je leverancier aan te spreken over de verschillende mogelijkheden om een grote prijsverhoging te minimaliseren.
Benieuwd naar de impact op jouw indirecte kosten en wil je op de hoogte blijven van alle tendensen? Of wil je weten hoe je de prijsverhoging kan tegenwerken? Neem contact met ons op om je indirecte kosten te analyseren. Wij kijken graag naar de verschillende optimalisatiemogelijkheden per kost zodat je zeker niet teveel betaalt.
info@spendless.be
055/75.75.50